scheldeloodsenkoor m.m.v HZO


Het Orkest

Het Zeeuws Orkest bestaat uit 75 musici die met elkaar alle instrumentgroepen van een volwaardig symfonieorkest bezetten, te weten : strijkers, hout- en koperblazers, een paukenist, diverse slagwerkers en een harpist. Daarnaast leveren solisten van nationale en internationale faam belangrijke artistieke bijdragen aan de concerten van Het Orkest.

Het jaarprogramma wordt verdeeld over de seizoenen en bestaat uit vier concertseries met elk drie uitvoeringen. De concerten vinden plaats op verschillende locaties in de provincie, zodat iedereen overal in Zeeland kan genieten van de artistieke kwaliteiten van Het Zeeuws Orkest.

Het bijzondere van het orkest is dat er ook (20) amateurmusici deel van uitmaken. Met deze combinatie van amateurmusici en professionals neemt het orkest een unieke plaats in onder de Nederlandse symfonieorkesten. De amateurs zijn afkomstig uit Zeeland, terwijl het merendeel van de beroepsmusici in Zeeland woont, van Zeeuwse afkomst is of een andere binding met Zeeland heeft. Het orkest mag dan ook met recht Het Zeeuws Orkest worden genoemd.


Comments are closed.

Back to Top ↑
 • WIETSKE LELIE GERIDDERD

  Wat zijn we trots! Wietske Lelie heeft op 26 april een lintje gekregen. Ze werd in het zonnetje gezet voor haar enorme inzet voor het Zeeuws Orkest, maar ook haar tomeloze inzet voor het behoud van de concertzaal werd genoemd.

  Namens het voltallig orkest, gefeliciteerd!

 • Verwacht…

  Hannes Minnaar in Mozart Pianoconcert nr 22. Najaar 2017

  – 9 nov Terneuzen
  – 10 nov Goes
  – 12 nov Middelburg

 • Luister naar de opname van 12 maart

 • Tweets Het Zeeuws Orkest

 • Nieuws