scheldeloodsenkoor m.m.v HZO


Concerten Het Zeeuws Orkest

Lees verder

Najaar 2017 do. 9 november Goes

Hannes Minaar speelt Mozart. Verder werken van Mendelssohn en Dvorák
Datum: 09-11-2017 om 20:00 uur.


De concerten van Het Zeeuws Orkest vinden plaats op verschillende ­locaties in de provincie Zeeland, zodat men overal in Zeeland kan genieten van Het Zeeuws Orkest. Het jaarprogramma wordt verdeeld over de seizoenen en bestaat uit vier concertseries met steeds drie uitvoeringen. De locaties spreken bijzonder tot de verbeelding, zoals de Grote Kerk in Veere, de Grote kerk in Brouwershaven, de Nieuwe Kerk in Zierikzee, de Sint Jacobskerk in Vlissingen, de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg, Theater de Mythe in Goes, het Scheldetheater in Terneuzen en de Sint Willibrordusbasiliek in Hulst.

Het Zeeuws Orkest is op geheel eigen wijze verweven met de Zeeuwse identiteit: haar langjarige bestaan, de eigengereide koers buiten het nationale orkestenbestel, de mengeling van professionele en amateurmuzikanten als orkestleden. Een orkest zoals geen van de andere grote symfonische orkesten in het land. En een orkest met ambiteuze plannen om zich in hun activiteiten nog meer met Zeeuwse onderwerpen en partners te gaan verbinden. Nieuwe uitdagingen en kansen vinden in het bundelen van de krachten met anderen. 

De concerten van Het Zeeuws Orkest onder leiding van Chef-dirigent Ivan Meylemans

concerten onder leiding van Iva n MeulemansIvan Meylemans [1971], een Belgische dirigent, studeerde aan het -Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ed Spanjaard en Jac van Steen, alwaar hij in 2001 afstudeerde. In de jaren daaropvolgend, nam hij succesvol deel aan diverse -internationale dirigentenwedstrijden.

Lees meer over Ivan Meylemans


Back to Top ↑
 • Verwacht…

  Hannes Minnaar in Mozart Pianoconcert nr 22. Najaar 2017

  – 9 nov Goes
  – 10 nov Zierikzee
  – 12 nov Middelburg

 • Luister naar de opname van 12 maart

 • Tweets Het Zeeuws Orkest

 • Nieuws