scheldeloodsenkoor m.m.v HZO


CD voor (nieuwe) Vrienden

De Vereniging van Vrienden van Het Zeeuws Orkest heeft sinds begin 2013 een  CD beschikbaar met muziek, gespeeld door het orkest. De vereniging heeft deze CD financieel mogelijk gemaakt. De uitgave is een welkomstattentie voor nieuwe leden van de Vereniging van Vrienden. Ook bestaande leden hebben inmiddels het schijfje ontvangen. In hun geval is het een  blijk van waardering voor hun steun aan de Vereniging en daarmee aan Het Zeeuws Orkest.

De CD is in de Zeeuwse Concertzaal opgenomen door  Zefir Records, de opnamestudio in de Concertzaal. Ze bevat het complete programma dat het orkest speelde tijdens de najaarsserie in november 2012 onder leiding van Jacob Slagter:  de ouverture Tancredi van Rossini, de veertigste symfonie van Mozart en het vioolconcert van Tsjaikovsky, in  een gedreven vertolking door de jonge, uit Zeeland afkomstige Mathieu van Bellen.

Enkele jaren voordien verraste de Vereniging van Vrienden haar leden met een CD van Het Zeeuws Orkest. Toen ging het om een opname met Wagners Siegfried Idyll en het Eerste Pianoconcert van Liszt, met Joan Berkhemer als dirigent en pianiste Daria van den Bercken als solist.


Back to Top ↑
  • Vrienden van het ZO op Twitter

    Follow @Vrienden_HZO